akim@myspace

PEMBERITAHUAN

akimfans yg nak minta letak blog-link kat sini, sila bagi kat kotak komen entri 'terima kasih' di bawah!..satu lagi, kpd suma yg chatting kat chatbox/chatango, SILA JANGAN GADUH2 atau PROVOKASI yg bukan2! peace all! muahhh!

Saturday, March 28, 2009

Akim @ Konsert Minggu 3



{ Download MP3 Akim - Anak Gembala }


Kredit: Klubbkidd



Komen & Kritikan 1: Vernon - MrManager

"...AKIM (gambar hilang, kena minta balik dari photographer, bawak bersabar peminat peminat)

Satu lagi first note hancur berderai nun ke Pakistan siap bekal balik roti canai sepuluh bungkus untuk Hafiz dan Isma. Akim's main problem is that he needs to learn to control his pitch and not follow in Obri's footsteps and go to the Sahara desert in search of camels. Teachers, you really need to solve tuning problems. Sakit telinga tau. Technique-wise, he is already showing progress. Nice open throat tone and a very forward projection. His performance was energetic but contrived. Apa itu contrived? Contrived means trying very hard but not exactly getting it right. Akim needs to work more with Cikgu Aris and Cikgu Ida on feeling the stage.

2 STARS"

Komen & Kritikan 2: Joe Klubbkidd

"...Akim
Anak Gembala

Rating : ***
Akim perform elok lagi minggu ni dari minggu lepas. Seperti Yazid dan Aril, aku nampak dan mendengar perubahan yang ketara dari persembahan dia.
Issues ngan his opening note, which is a recurring problem, tapi performance dia memang menghiburkan, walaopon masih ada ruang lagi dia nak perkembangkan kemampuan dia dari segi penghayatan.
Secara keseluruhan, dia banyak kena belajar lagi dari segi memasukkan jiwa dia sendiri ke dalam sesebuah lagu.
Not too impossible, and Akim is really starting to shape up as a real competitor."

Komen & Kritikan 3: Murai - Badrul

"...Akim (Anak Gembala)
I like Akim punya take on this song eventhough this is one of Allahyarham Sudirman's not-so-memorable song. His movement was better coordinated. Persembahan Akim adalah persembahan pertama untuk konsert ketiga nih yang I beri perhatian sampai habis. Prof. Khairil comment kata Akim should add more colour to his voice. I nak cakap kat Prof. Khairil that Akim punya colour semua dah pergi kat pakaian dia.

Note to myself: Blue (pants), Red (T-shirt), Silver/Gold (jacket) and White (belt) should only be seen on the christmas tree. Any other tree pun tak patut ada banyak warna macam tuh sekali, ni kan pulak pada manusia!"

Komen & Kritikan 4: Murai - Kudsia

"...Akim pula membawa lagu Allahyarham Sudirman - Anak Gembala. Ok, Allahyarham Sudirman ni (and WHY hasn't anyone given him a post-humous Datukship...kalu Shah Rukh Khan boleh kita bagi, we should give one to Allahyarham Sudirman Hj Arshad) kalau lagu asli memang suaranya boleh membuat kita mengalirkan air mata. Gerimis Di Lautan is a GREAT example of the beauty of Sudirman's voice. Anak Gembala lagu yang boleh dikira rancak and I'm very curious as to how Akim will deliver this song tonight. Ya memang betul kata Dato' Khaty - note pertama "ooo" tu memang Akim kantoi, sebab salah masuk key, tapi he recovered very fast and nampak macam Akim betul-betul enjoy lagu tersebut. One of the better performances tonight. AC berkata-kata. Ler. Lagi-lagi perkataan TRANSFORMASI. Hello ASTRO - OVERKILL! Cukuplah suruh AC cuba yakinkan kami ini transformasi, itu transformasi, let us viewers make up our own minds la..."

No comments: