akim@myspace

PEMBERITAHUAN

akimfans yg nak minta letak blog-link kat sini, sila bagi kat kotak komen entri 'terima kasih' di bawah!..satu lagi, kpd suma yg chatting kat chatbox/chatango, SILA JANGAN GADUH2 atau PROVOKASI yg bukan2! peace all! muahhh!

Monday, March 16, 2009

Diari Harian Akim @ Minggu 2

Performance Kedua
Sabtu, 21 Mac 2009

1030 - Bangun dan kemas beg
1100 - Mandi
1230 - Gerak ke tempat perform
1400 - Sampai makan tengahari
1500 - Training menuju puncak
1600 - Mandi dan terus pergi make up dan pakai baju
1800 - Pergi photo shoot
1900 - Make up check
2000 - Standby
2100 - Malam performance start



Persediaan Terakhir
Jumaat, 20 Mac 2009

0830 - Masuk akademi dan sarapan
0900 - Exercise ngan Cikgu Aris
1030 - Presentation kat principal
1230 - Siap untuk pergi solat Jumaat dan pergi ke tempat rehearsal
1500 - Sampai tempat perform
1530 - Buat training menuju puncak
1700 - Make up dan pakai baju
1900 - Make up check
2100 - Start rehearsal



Sound Check!
Khamis, 19 Mac 2009

8.30 pagi – masuk akademi dan sarapan
9.00 pagi – exercise ngan wat menuju puncak
1100 pagi – kelas vokal
1.00 pagi – makan tengahari
1.30 petang – Adam dating tengok Aril punye perform
2.00 petang – Nubhan datang untuk tengok Obri perform dan beri komen
4.00 petang - kelas Miss Ida The Gorgeous
6.00 petang - Interview untuk lagu
7.00 petang – Balik siap untuk sound check



Guideline Dari Cikgu Aris
Rabu, 18 Mac 2009

0900 - Masuk akademi dan sarapan
0930 - Exercise panaskan badan
1000 - Kelas vokal dengan cikgu Shafi
1245 - Makan tengahari
1300 - Aku tertidur sampai pukul 1400
1400 - Kelas vokal Cikgu Shafi ngan Cikgu Siti. Aku practice ngan Cikgu Shafi dan esok ngan Cikgu Siti
1700 - Kelas Cikgu Aris. Sorang-sorang perform depan dia dan dia akan bagi guideline untuk mantapkan persembahan
2000 - Sambung siapa yang belum perform
2100 - Practise tarian menuju puncak
2130 - Kelas tamat



Terlebey Suda
Selasa, 17 Mac 2009

8.30 – masuk akademi dan sarapan
9.00 – start kelas cikgu aris & perfectkan tarian Menuju Puncak
10.00 – mesyuarat tergempar. Rini down disebabkan percakapan Qhaud yang baginya kasar tetapi tak la kasar. Rini jek yang over lebih. Bak kata Stacy, terlebey suda.. hahaha
11.00 – kelas vokal cikgu Shafi tetapi sorang-sorang dipanggil untuk train vokal sebab time tu ada kelas ngan Cikgu Aris
1.00 – makan tengahari
2.00 – Kelas dengan pengetua
2.30 – Bertemu dengan pelakon Sayang You Can Dance iaitu Dafi ngan Nani. Best giler tapi frust lah abang Sidi tak dapat peluk dan pegang Nani. Hahaha
3,30 – kelas dengan Ida The Vogue
5.00 – kelas dengan cikgu ida
7.00 – makan malam



Tugasan Lagu Baru
Isnin,16 Mac 2009

0830 – Masuk akademi dan sarapan
0900 – Kitaorang jamming beramai-ramai
1000 – Preview and discuss pasal konsert lepas
1300 - diberi tugasan lagu baru
1330 – Makan tengahari
1400 – Kelas vokal
1700 – Kelas menari sampai pukul 10 malam



Tak Dapat Gi Spa
Ahad, 15 Mac 2009

10.00 – Sarapan
12.00 – Masuk akademi
1.00 – Makan tengah hari
2.00 – Kelas Cikgu Fatimah, aku sebab Sidi dapat ikut Hafiz g spa hahaha…tapi takper miggu depan turn aku lak pilih orang untuk g tempat reward…kuang3x..
5.00 – Kelas bersurai
7.00 – Makan malam
8.00 – Balik dorm



Konsert Pertama
Sabtu, 14 Mac 2009

10.00 pg - Sarapan
12.00 tgh hari – Pergi ke tempat konsert
2.00 ptg – Makan tengah hari
4.00 ptg – Make up
5.00 ptg – Siap pakai baju
6.00 ptg – Photo shoot
7.00 ptg – Make up check
9.00 mlm – Start konsert
12.00 mlm – Konsert habis

No comments: