akim@myspace

PEMBERITAHUAN

akimfans yg nak minta letak blog-link kat sini, sila bagi kat kotak komen entri 'terima kasih' di bawah!..satu lagi, kpd suma yg chatting kat chatbox/chatango, SILA JANGAN GADUH2 atau PROVOKASI yg bukan2! peace all! muahhh!

Monday, May 18, 2009

terima kasih

Salaam..

Nampaknya blog akimfan.blogspot.com sudah sampai masanya untuk berhenti dari mengemaskini apa-apa entri di sini. Wujudnya blog ini selama 10 minggu di sepanjang program AF7 berlangsung sedikit-sebanyak dapat mengumpulkan peminat-peminat Akim di dalam satu komuniti peminat di alam siber ini. Kamu boleh klik arkib di tepi kanan blog ini untuk membaca dan melihat semula semua koleksi youtube persembahan Akim semasa konsert 1-10. Mulai sekarang kamu boleh lawati laman web rasmi peminat Akim di www.afiqhakim.com dimana ia terbahagi kepada 2 segmen iaitu portal komuniti GAFIMMERS dan blog info terkini Akim. Juga pergilah klik blog Along di akimaf7.blogspot.com untuk info terkini aktiviti peribadi dan keluarganya. Teruskan menyokong Akim dalam bidang seni tanahair. Selalulah undi lagu-lagu Akim di radio, tv dan internet. Datanglah beramai-ramai ke mana-mana acara dimana Akim menyanyi. Dia perlukan sokongan kamu semua untuk terus kekal dan semakin hebat. Tahniah Afiq Hakim!

Akhir sekali, terima kasih kepada Wawa (AKIMFAN-2) kerana bersusah-payah untuk berkongsi tenaga mencantikkan blog ini dengan berbagai grafik. Juga kepada Juan Danza kerana memuatkan artikel mengenai blog ini di Majalah AKSI. Jasa kalian akan dikenang sampai bila-bila.

Ikhlas,
AKIMFAN-1 @ Ajami Hashim


Bengang (single) ~ Akim AF7

aku bosan dengan cintamu
aku rasa buang masa
kau selalu mendustakan cintaku

aku fikir kau tak searus
lebih baik ku beralih
biarkan diriku terus bersendiri

ku tak sanggup engkau setia
walau jasad dan juga nyawa
sebagai tanda cintamu padaku

katamu..

tak mungkin ku percaya
kata-kata yang penuh dusta
hanyalah bibir berkata
yang memilukan
menambah bengang rasa hampa
terus tinggal diriku terasa

cukup berkali kau berkata
jangan diulang lagi dusta
jangan kau pujuk hati yang terluka

tak mungkin akan ku kembali
jika janji sekadar mimpi
tak mungkin aku sanggup
bersama dengan mu

tak mungkin ku percaya
kata-kata yang penuh dusta
hanyalah bibir berkata
yang memilukan
menambah bengang rasa hampa
terus tinggal diriku

setiap liku diserang pilu
setiap liku teringat janjimu
ooh caramu..
akan ku teruskan diriku oh tanpamu

tak mungkin ku percaya
kata-kata yang penuh dusta
hanyalah bibir berkata
yang memilukan
menambah bengang rasa hampa
terus tinggal diriku terasa
ooh..

*lagu: Amir
*lirik: SQ



kredit: procompsognathus737




Monday, May 11, 2009

Afundi Akim sebagai Juara AF7!

Tugasan Konsert Akhir AF7

BENCINTA (Faizal Tahir)

benarkanku tuk berbicara
bicara terus ke hatimu..hatimu
hati yang penuh rasa ragu
jangan terus pergi tanpa mendengar ku
begitu mudah untuk kau terus berlalu nanti dulu
berikanlah waktu untuk aku untuk kamu

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu, benci padamu, cinta padamu

ke tepi lihat ku berlalu
pasti itu yang terbaik untuk ku
tiada lagi mahu ku tahu
tentang hidup kamu tentang mati kamu
aku tahu engkau tahu apa yang mataku tahu
apa yang kau tunggu mahu aku buka pintu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku aku cinta padamu
benci padamu cinta padamu

sakitnya aku membenci kamu
sakit lagi mencintaimu
dan aku pergi tapi kembali
benci aku mencintai dirimu
ku benci kamu
aku cinta kamu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
padamu

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci
padamu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
dengar kata ku
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci


***

Melihatkan % Afundi Akim di konsert ke-9 yang lalu...

Kedudukan pelajar sebelum undian ditutup:
PELAJAR dan PERATUSAN (%)

YAZID – 32
HAFIZ – 28
ISMA - 25
AKIM – 16

Kedudukan pelajar selepas undian ditutup:
PELAJAR dan PERATUSAN (%)

HAFIZ – 34
AKIM – 25
YAZID – 22
ISMA - 18

... kedudukan & peratusan Akim naik dengan mendadak! Wah! Jadi amatlah tidak mustahil untuk menjadikan Akim sebagai Juara AF musim ke-7!
Saya sudah buat pilihan. Saya mahu kedudukan di bawah untuk Konsert Akhir AF7, Sabtu ini.

Juara : Akim
Naib Juara : Hafiz
Tempat Ketiga : Aril
Tempat Keempat : Yazid
Tempat Kelima : Isma

** dipetik dari blog SultanMuzaffar

Akim antara pelajar yang paling banyak menunjukkan transformasi dari minggu ke minggu. Tak dinafikan semakin ramai yang mula menyedari bakat Akim yang sebenarnya. Maka seharusnya dia sangat layak bergelar Juara.


Kredit: SultanMuzaffar


10 poin Ajami Hashim siapa Juara AF7?

5. AKIM ~ Berdasarkan graf persembahan minggu ke minggu, dia adalah satu-satunya pelajar yang menunjukkan peningkatan dari satu tahap ke satu tahap yang lebih tinggi! Prestasi Akim seperti Mila AF5 dulu. Dia adalah contoh artis baru yang mempraktikkan untuk peningkatan kualiti suara dan personaliti dari setiap ilmu yang diberikan oleh tenaga pengajar AF7. Tidak mustahil bahawa di malam Konsert Akhir AF7 nanti, Akim akan membuktikan suatu persembahan yang di luar jangkaan seterusnya mencuri perhatian penonton untuk afundi pukal sebanyak mungkin supaya AKIM jadi Juara AF7! Itu yang saya tunggu dan lihat! (baca: saya ialah salah seorang peng-afundi pukal untuk Akim! ahahaha!)


6. AKIM ~ Memandangkan AF bukan sahaja di-afundi berdasarkan persembahan nyanyian hebat dan vokal yang mantap tetapi faktor kegemaran popular majoriti penonton rancangan tv AF7 itu sendiri iaitu golongan remaja perempuan, maka saya juga tidak hairan seandainya dia akan mendapat afundi paling banyak kerana penyokong kuat Akim akan berhabis-habisan berlipat kali ganda di Konsert Akhir AF7 nanti! Maka AKIM ialah Juara AF7!

9. Pilihan turutan carta peribadi saya secara realistik:

JUARA: HAFIZ
NAIB JUARA: AKIM
KE-TIGA: ISMA

10. Pilihan turutan carta peribadi saya secara bias:

JUARA: AKIM
NAIB JUARA: HAFIZ
KE-TIGA: ARIL
** dipetik dari blog ajamihashim


Tapi di minggu final ni kita tak boleh buat undian last minute seperti 9 minggu sebelum ini, kerana peminat-peminat pelajar lain, sedang habis-habisan mengundi pelajar kegemaran mereka untuk menjadi Juara.

Kerana pada kebiasaannya, undian di minggu final sangat lah pack dan berkemunkinan besar susah nak masuk pada malam finale nanti. Jadi kita haruslah pulun Afundi pukal Akim bermula dari sekarang.

Ayuh Gafimmers semua! Kita mulakan gerak-gempur undian kita!

Akim @ Konsert Minggu 9



Thursday, May 7, 2009

T-Shirt Gafimmers



T-shirt GAFIM, RM30 sehelai. Nak beli? Follow these simple steps;
1) Sila emel kan Nama, Bilangan, Saiz T-Shirt (S/M/L/XL/XXL), No. Telefon, Alamat (Jika anda berada di luar KL & Selangor) - ke gafimmers@gmail.com

2) Pihak berkenaan akan reply semula untuk conformation harga + harga korier, dan lain-lain.

3) Anda boleh bank-in kan duit ke akaun Maybank - Nor Azwana Hamid 1140 1203 1325.

Jika anda menggunakan Maybank2U, boleh letak alamat e-mel gafimmers@gmail.com di ruangan e-mel penerima.

Jika anda membuat bayaran secara manual, sila scan bank-in slip ke email address gafimmers@gmail.com.

Mudah kan? ;-) ~Teruskan Afundi Akim ke 32999

Wednesday, May 6, 2009

Monday, May 4, 2009

Tugasan Minggu #9 - I'm Yours (Jason Mraz) & Larut (Dewa 19)


Jason Mraz - I'm Yours
( Download Mp3 Jason Mraz - I'm Yours 2008 Version }

I'm Yours (Jason Mraz)

Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
Now I'm trying to get back
Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
And nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love love
Listen to the music of the moment babay sing with me
I love peace for melody
And It's our God-forsaken right to be loved love loved love loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

Scooch on over closer dear
And i will nibble your ear

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what I'm be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find that the sky is yours
Please don't, please don't, please don't
There's no need to complicate
Cause our time is short
This oh this this is out fate, I'm yours!




{ Download Mp3 Dewa 19 - Larut }

Larut (Dewa 19)

Mungkin aku pernah juga merasakan cinta
Tapi tak pernah seindah ini
Mungkin aku juga pernah merasakan rindu
Tapi tak pernah sedalam ini

Mungkin kamu takkan pernah percaya
Bahwa sesungguhnya aku telah terjatuh

Reff:
Kuakui aku telah larut
Larut ke dalam kamu yang kucintai

Akim @ Konsert Minggu 8


{ Download Mp3 Akim - Titah Sultan }


Kredit: Badrul Hashim


Kredit: SultanMuzaffar



Komen & Kritikan 1: Badrul - Murai

"...Paling penting, I rasa Adlin rasa tercabar yang amat sangat kerana semua pelajar dapat melakukan tugasan dalam masa empat hari, apa yang hanya Adlin dapat lakukan dalam masa empat bulan. Thank you AC Mizal kerana memberikan satu dduuusshhhh buat Adlin. I pun tak rasa Adlin boleh buat apa yang pelajar-pelajar tu buat dalam masa empat hari pun! Kalau ada yang follow PGL, anda mesti tahu ketika kali pertama PGL dipentaskan, Adlin tak menari pun. Apa yang Akim buat adalah apa yang Adlin buat setelah masuk season ketiga PGL. Dan kalau Adlin diberi naskah Impak Maksima yang dibawakan oleh Yazid, I don't think Adlin boleh memberi separuh apa yang Yazid berikan. Eh, sorry, terlebih sudah (muahahaha) Review pasal pelajar-pelajar jadi review untuk Adlin pulak."

Komen & Kritikan 2: Kudsia - Murai

"...Akim menjadi pelajar pertama membuat persembahan dan cabarannya malam ini ialah Titah Sultan dari PGL. BUkan senang nak bawak tu, sebab pelakon ori watak tersebut menjadi pengkritik depan mata. Salah silap sikit memang KANTOI...Anyway he tried. It wasn't his best. Mungkin saya biased tapi sebab dah tonton PGL di Istana Budaya, raut wajah Adlin sebagai Sultan sewaktu lagu ni amatlah convincing - separuh bongkak, confiden giler, megah dengan kejayaan Melaka. Unfortunately Akim was none of that, but then again Akim nak jadi penyanyi bukannya pelakon, so I tak kisah sangat yang watak tu tak berjaya dilakonkan."

Komen & Kritikan 3: Sultanmuzaffar

"...Akim - Titah Sultan (Puteri Gunung Ledang The Musical)

Satu persembahan yang baik daripada Akim. Lagu yang asing di telinganya menjadi lebih baik dengan intepretasinya yang tersendiri. Memang sukar membawakan lagu tersebut kerana rentaknya yang bercirikan pop Broadway. Saya akui apa yang diperkatakan oleh Adlin tentang ruang kosong yang tidak diisi dengan koreografi menjadikan persembahan Akim nampak kosong. Saya tidak menyalahkan Akim seratus peratus kerana Akim telah pun diberikan koreografi yang secukupnya berdasarkan tempoh latihan selama seminggu atau pun kurang. Jadi adalah tidak adil untuk membandingkan persembahan Akim yang berlatih dalam jangkamasa 4 hari dengan persembahan Adlin yang telah pun menyerap watak itu ke dalam dirinya selama lebih 4 tahun. Di musim pertama pementasan PGLtM pun Adlin tidak diberikan koreografi yang cukup berbanding musim ketiga. Mutu lakonan Akim juga cukup untuk sebuah persembahan tersebut."